Nedariet tā! 5 lietas, par kurām kaķi mūs ienīst

Kaķi ir mīļi dzīvnieki, kas ātri pieķeras cilvēkiem un bieži vien ir no tiem atkarīgi. Taču mēs nekad īsti nesapratīsim un neiepazīsim savus mājdzīvniekus – tāpat kā viņi nespēs saprast mūs, cilvēkus. Mēs nolēmām noskaidrot, kas tieši kaķiem nepatīk savos saimniekos un par ko viņi klusē, kaut arī ar grūtībām.

Ko mēs darām nepareizi?

Raksta saturs

“Meistar, ūdens ir tikai dzeršanai!”

“Es nevaru paelpot!”

“Manas ausis tūlīt plīsīs!”

“Visam jābūt tīram… Ļoti tīram!”

“Es arī tevi mīlu, bet beidziet jau mani apskaut!”

“Meistar, ūdens ir tikai dzeršanai!”

“Kāpēc šiem divkājainiem patīk mani slapināt?” – Šo jautājumu droši vien uzdeva katrs mājas kaķis, kuru vismaz reizi mūžā ir mēģinājis vannot. Ja jūsu mājdzīvnieks nav bengāļu vai turku furgons, kas dabiski mīl ūdeni un labprāt peld, jums nevajadzētu gaidīt, ka kaķis sapratīs visu šo “vannošanos”, jo lielākā daļa kaķu ienīst ūdeni. Mūsu attiecības ar ūdeni arī dzīvniekiem šķiet dīvainas. Galu galā, lai kļūtu tīrs, atliek tikai sevi laizīt. Vienkārši atcerieties, cik bieži kaķi sēž vannas istabā un nenovērš skatienu no saimnieka, kurš mazgājas dušā. Interesanti, par ko viņi šobrīd domā?

“Es nevaru paelpot!”

Pasaulē ar paaugstinātu ožu, cilvēka un viņa mājas smakām jābūt ļoti kairinošām. Gaisa smaržas, smaržas, dezodoranti, dušas želejas un pat sviedri ir elle mazam, bet jutīgam kaķa degunam.

Kaķi ienīst spēcīgas smakas, lai gan viņi izmanto savu smaržu, lai sazinātos ar saviem radiniekiem. Cilvēku kosmētika ar smaržvielām ir par daudz viņu ožas sajūtai. Tāpat kā daži ēdieni, piemēram, ķiploki, citrusaugļi un sīpoli, kam savvaļā kaķis pat nepiestāvētu.

“Manas ausis tūlīt plīsīs!”

Ja jums patīk klausīties skaļu mūziku vai palielināt televizora skaļumu, ziniet, ka šajā laikā jūsu kaķis kļūst traks. Tieši tāpēc, ka troksnis ir viena no lietām, ko kaķi cilvēkos visvairāk ienīst.

Lasi vēl: Cik suņus tu redzi attēlā? Atbilde ļoti precīzi parāda jūsu psiholoģisko un garīgais vecumu

Kaķiem nepatīk skaļi trokšņi, jo viņu dzirde ir daudz attīstītāka nekā mums. Viņi var dzirdēt peles čīkstēšanu 25 metru attālumā! Un šeit televizors “kliedz” gandrīz rokas stiepiena attālumā, un jūs no tā nevarat izvairīties.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment